Verpakkingsindustrie

Voordelen

  • Consistente celgrootte en structuur
  • Lichtgewicht en toch duurzaam
  • Uitstekende zuiverheid
  • Uitzonderlijke isotrope fysieke prestaties
  • Geurloos
  • Chemisch neutraal
  • Eenvoudige verwerking

Ontdek ons assortiment hoogwaardige beschermingsmaterialen voor diverse toepassingen. Kies voor duurzaamheid en maximale bescherming met ISMT.

Beschermingsmateriaal in de verpakkingsindustrie
Bij ISMT zijn we gespecialiseerd in beschermingsmateriaal voor de verpakkingsindustrie. Wij richten ons op het leveren van hoogwaardig beschermingsmateriaal dat voor allerlei toepassingen gebruikt kan worden. Ons hoogwaardige beschermschuim biedt uitstekende productbescherming. Of het nu gaat om het veilig verpakken van gereedschap materialen of andere producten die veilig verpakt moeten worden in een koffer, kist of flightcase, wij helpen je graag verder. Onze producten hebben als voornaamste functie het bieden van optimale bescherming tijdens transport en verplaatsing. Wij zorgen ervoor dat jouw producten veilig en onbeschadigd op hun bestemming aankomen.

Hoogwaardig PE schuim
PE schuim is een veelzijdig materiaal dat veel wordt gebruikt in de verpakkingsindustrie. Het schuim zelf is gemaakt van polyethyleen en komt in verschillende afmetingen, diktes, densiteiten en kleuren. Afhankelijk van de gewenste eigenschappen. Het soortelijk gewicht van het schuim varieert van 15 kg per kubieke meter tot 150 kg per kubieke meter, waardoor een breed scala aan toepassingen mogelijk is. Het schuim kan verschillende hardheden hebben, afhankelijk van hoe robuust het moet zijn om de inhoud te beschermen tijdens transport. Ons PE schuim maken we op maat en is zo geschikt voor een specifieke productbescherming. Gereedschap kan bijvoorbeeld worden verpakt in schuimbescherming met een lage densiteit, terwijl zware modules en apparatuur beter worden beschermd met schuim met een hogere densiteit. Deze schuiminterieurs kunnen wij op maat produceren door middel van splitten, snijden, watersnijden, frezen, lamineren en zelfklevend maken. 

Naast het PE schuim voor de schuiminterieurs, kan noppenschuim (PU schuim) worden ingezet als dekselvulling. Het noppenschuim biedt een zachte en veerkrachtige laag die de inhoud van de verpakking beschermt tegen stoten en schokken. 

Bij ISMT bieden we ook op maat gemaakte inlays en interieurs voor koffers, kisten en andere verpakkingsoplossingen. Deze inlays kunnen precies op maat worden gesneden en hebben vaak een zelfklevende laag om ze stevig op hun plaats te houden. Met deze op maat gemaakte inlays, zorgen we ervoor dat je producten perfect passen en optimaal beschermd worden.

Plastazote

Plastazote is een bekend product van Zotefoams en is een op basis van stikstof geëxpandeerd vertakte polyethyleenschuim, dat gewaardeerd wordt om zijn uitstekende eigenschappen en veelzijdige toepassingen. Dit hoogwaardige technisch schuim staat bekend om zijn lichtheid, flexibiliteit en dempende werking. Plastazote is verkrijgbaar in verschillende densiteiten en hardheden, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan toepassingen.

Alveobloc

Alveobloc is een innovatief materiaal van Sekisui Alveo dat gebruikt wordt in diverse toepassingen zoals voor o.a. industriële verpakkingen waar het schuim moet voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Het is een fysisch vertakte polyolefineschuim met een unieke structuur van met elkaar verbonden cellen. Deze structuur zorgt voor uitstekende bescherming prestaties zoals schokabsorptie, thermische isolatie, geringe wateropname en is chemisch neutraal.

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de verpakkingsindustrie. Bij ISMT zijn we toegewijd aan het verminderen van afval en het hergebruiken van materialen. Restmateriaal dat tijdens het productieproces ontstaat, wordt verzameld en verwerkt tot blokken die opnieuw kunnen worden gebruikt. Zelfs het afval dat ontstaat bij het verwerken van de blokken wordt weer gerecycled en gebruikt om nieuwe basisblokken te maken. Op deze manier maximaliseren we de efficiëntie van het productieproces en verminderen we de impact op het milieu.

Ons Product beschermend schuimassortiment

 

SIREX PE N24

SIREX PE N29

SIREX PE N45

SIREX BLOCK P28

SIREX BLOCK P59

SIREX PE C33

SIREX Noppenschuim

Advies nodig?

Wenst u advies, een gratis sample of documentatie?

Neem contact op met onze experts.

Bel 088-0184900 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Privacy beleid *

Contact telefoon