Akoestische vloerisolatie

Niets is zo vervelend als geluidsoverlast. Door de drukte van de dag is het heerlijk om ‘s avonds thuis te komen in een rustig huis. Dan wil je niet de ongewenste contactgeluiden van de buren of hun voetstappen horen. Akoestische vloerisolatie biedt de oplossing.

Het is een speciale vorm van isolatie die ontworpen is om geluidsoverdracht via vloeren te verminderen en een optimale zwevende dekvloer te maken. Door gebruik te maken van dempingsplaten of isolatierollen, kan de impact van contactgeluiden zoals voetstappen en vallende voorwerpen worden verminderd. Daarnaast kan akoestische vloerisolatie ook helpen bij het absorberen van luchtgeluiden zoals stemmen en muziek, hiervoor is dan wel een dikkere uitvoering vloerisolatie nodig. 

Onze akoestische vloerisolatie is geschikt voor geschakelde bouw maar ook voor flankerend geluid, bijvoorbeeld bij een appartement boven de supermarkt. Hiermee wordt het contactgeluid van bijvoorbeeld bevoorrading karren in de winkel naar de bovengelegen appartementen gereduceerd. Daarnaast wordt onze expertise ook vaak ingezet voor binnenstedelijke gebieden, renovatie of herinrichting van een gebouw en in de detailhandel. Onze contactgeluidisolaties zijn geschikt voor elk type constructievloer. Van houten vloeren (bijv. CLT), balken met planken tot breedplaatvloeren en kanaalplaatvloeren. Wij hebben een akoestische oplossing voor elke constructievloer en elk type dekvloer. Wij weten precies welke isolatie onder de betonvloer past of welke vloerisolatie passend is voor het gebouw om zo de best presterende zwevende dekvloer te creëren. Wij maken vooraf een akoestisch prestatierapport op, zodat we de perfecte oplossing kunnen bieden. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Voordelen van akoestische vloerisolatie

  • Passend bij elke vloerconstructie
  • Geluidsdempend
  • Optimale dampremmende laag door scheurvaste, waterbestendige onderlaag
  • Milieuvriendelijk
  • Bestand tegen vocht
  • Dun isolatie materiaal
  • voldoet aan bouwbesluit eisen

Duurzaamheid

Bij ISMT dragen we ons steentje bij aan de natuur. Daarom is onze akoestische isolatie voor de vloer voor 90% gemaakt uit gerecyclede materialen zoals gerecycled rubber. Hierdoor verminderen we ons gebruik van grondstoffen en verkleinen we onze ecologische voetafdruk. Zo kan de volgende generatie ook genieten van de duurzame akoestische vloerisolatie.

Onze akoestische vloerisolatie

 

Isolgomma Point

Isolgomma Highmat

Isolgomma Upgrei

Isolgomma Grei

Isolgomma Roll

Isolgomma Uproll

Isolgomma Basemat

Isolgomma Syl AD

Isolgomma Sylcer

Isolgomma Sylwood

SIREX PE 3006/005

Downloads

Advies nodig?

Wenst u advies, een gratis sample of documentatie?

Neem contact op met onze experts.

Bel 088-0184900 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Privacy beleid *

Contact telefoon