Absorptie

Geluidsabsorptie 

Machines en motoren kunnen veel (geluids)overlast veroorzaken door het luchtgeluid die zij afgeven. Een omkasting die luchtgeluid opvangt, zorgt ervoor dat deze wordt geabsorbeerd. Dit kan in veel situaties een goede oplossing bieden. Denk bijvoorbeeld aan een motor in een schip, luchtgeluid in vergaderruimtes of in de gang, maar ook voor plafonds. Het absorberend materiaal zorgt ervoor dat de storende geluidsgolven verleden tijd zijn. We hebben verschillende absorptie materialen die in een omkasting toepasbaar zijn.

SIREX® ASD

Deze hoogwaardige akoestische absorptie is opgebouwd uit een opencellig polyurethaan met een gladde afstotende deklaag. De SIREX® ASD neemt de geluidsreflecties weg en zorgt voor rust in een geheel of gedeeltelijk afgesloten ruimte, zoals een machinekamer. Dit absorptiemateriaal kan uitstekend gebruikt worden in de automobielindustrie, luchtvaart, busbouw, machinebouw, scheepsbouw of bij elektrische apparaten. De SIREX® ASD is geschikt voor ruimtes met de aanwezigheid van spatvloeistoffen en/of veel stof in de lucht.

SIREX® Noppenschuim

Het SIREX® Noppenschuim is een akoestisch absorberend materiaal met een oppervlakte vergrotende noppenstructuur. Dit is opgebouwd uit een opencellig polyurethaanschuim. De geluidsgolven worden opgevangen door het materiaal. De geluidsabsorptie van akoestische materialen neemt toe bij een grotere materiaaldikte. Vooral voor de lage tonen. Deze absorptie isolatie is uitstekend geschikt voor ruimten waarin geluid op hogere frequenties (boven 1000 Hz) geabsorbeerd moet worden zoals een geluidsstudio, cabine of printerkappen. Er mag geen sprake zijn van spatwater of -olie. Wanneer dit wel aanwezig is, adviseren wij het gebruik van SIREX® ASD.

Onze absorptie

 

SIREX ASD

SIREX Noppenschuim

Advies nodig?

Wenst u advies, een gratis sample of documentatie?

Neem contact op met onze experts.

Bel 088-0184900 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Privacy beleid *

Contact telefoon