Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij ISMT hoog op de agenda. Niet alleen voor de producten die wij verkopen, maar ook voor het gebruik hiervan en hoe wij ervoor kunnen zorgen dat deze een zo lang mogelijk levensduur hebben of daarna opnieuw als grondstof toegepast kunnen worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn: 

Afval als grondstof

Wij maken veel gebruik van PE schuim. Voorheen kwamen de reststroken en huidplaten van dit materiaal direct in de afvalbak terecht. Tegenwoordig worden ze vermalen en tot grondstof voor o.a. ondervloeren van speeltoestellen verwerkt. Afval voor het ene bedrijf, is een grondstof voor de ander. Door een groot deel van onze PE schuimresten als grondstof aan te bieden, reduceren wij jaarlijks zo’n 23.000 kg afval en dit volume blijft groeien.

 

 

 

Hergebruik materialen

Naast het besparen van afval gebruiken wij zelf ook graag materialen opnieuw. We hergebruiken twee soorten rubber. Grijze EPDM-korrels van vermalen afdichtingsringen van wasmachines en rubbers van koelkasten. En zwart SBR granulaat dat bestaat uit vermalen auto- en vliegtuigbanden. Deze rubbers vormen de basis van veel akoestische producten van Isolgomma, een partij waar we graag mee samenwerken.

Ook pallets die voor eenmalig gebruik in het leven zijn geroepen, krijgen bij ons een tweede kans. Het is niet van deze tijd om een pallet na één transportbeweging op de stapel met brandhout te gooien. Wij doen een kleine aanpassing zodat zo’n pallet nog minimaal één keer en liever nog veel vaker mee kan.

 

Beperken van energieverlies, in huis én in het zwembad

Naast bovengenoemde produceren wij ook producten die bijdragen aan een duurzamere wereld. Naast de bekende vloer- en wandisolatie die warmteverlies beperken en contactgeluid sterk reduceren, maken wij isolatieafdekkingen voor onder meer zwembaden. Voor het effectief en efficiënt beheren van zwembaden is een goede afdekking onmisbaar. Deze zorgt niet alleen voor een aanzienlijke besparing op energie, het maakt ook een reductie van het gebruik van chloor en andere chemicaliën mogelijk. Dat geldt voor toepassing buiten én binnen. Met onze zwembadafdekking wordt het energieverlies stevig gereduceerd.

WIJ ZIJN ISMT

Kwaliteit in ons DNA

Al sinds 1972 is ISMT de specialist in de bouw en industrie met focus op de niche markten Akoestiek & Isoleren (Bouw) en Beschermen & Presenteren (Industrie).
Samen met onze partners ontwikkelen wij innovatieve en hoogwaardige oplossingen, voor het beschermen van mensen, middelen en milieu. ISMT streeft naar volledige (duurzame) integratie van technisch hoogwaardige kwaliteitsproducten en diensten in de organisatie van onze klant.
Wij komen onze afspraken na, wat ons een betrouwbare partner maakt in het hele proces.

Wij garanderen de hoogste standaard van kwaliteit en efficiënte productiemogelijkheden, gericht op toepassingen van onze klanten. Kwaliteit zit in ons DNA.

Advies nodig?

Wenst u advies, een gratis sample of documentatie?

Neem contact op met onze experts.

Bel 088-0184900 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Privacy beleid *

Contact telefoon