SIREX PE Dilatatieschuim C33

Sirex dilatatieschuim 33 met 3 lagen in verschillende kleuren
Sirex dilatatieschuim 33 met 3 lagen in verschillende kleuren

DILATATIEVOEGEN IN DE GROND-, WEG- EN WATERBOUW

Een chemisch vertakt, geslotencellig polyethyleen kunststofschuim. SIREX PE Dilatatieschuim C33 heeft een zeer fijne en gelijkmatige celstructuur. SIREX PE Dilatatieschuim C33 is zeer elastisch, waterafstotend en kan hierdoor in verschillende toepassingen worden gebruikt. SIREX PE Dilatatieschuim C33 wordt geleverd in plaatvorm en is op aanvraag ook leverbaar in stroken en/of zelfklevend. O.a. leverbaar in de diktes 20, 30 en 40 mm. Basisblok is 100mm en kan d.m.v. lijm of thermisch lamineren ook dikker gemaakt worden. 

Toepassingen

SIREX PE Dilatatieschuim C33 wordt toegepast als afdichting van dilatatievoegen in weg- en waterbouwkundige constructies, waarbij de gehele voeg tussen de beide moten wordt voorzien van SIREX PE Dilatatieschuim C33 om ruimte voor uitzetting in de voeg te verwezenlijken.

Een dilatatievoeg heeft tot doel doorgaande (watervoerende) scheuren in een betonnen constructie zoveel mogelijk te voorkomen. Scheuren kunnen ontstaan door trekspanningen in de constructie door o.a. ongelijke zettingen, krimp, kruip en temperatuurverschillen. De voeg heeft daarnaast ook een grond-, vuil- en/of waterkerende functie. SIREX PE Dilatatieschuim C33 wordt toegepast bij voegvullingen ter plaatse van dilatatievoegen bij het aanbrengen van een verloren bekisting in bruggen en wegenbouw.

Daarnaast is SIREX PE Dilatatieschuim C33 ook toepasbaar als expansiekussen en dient voor het opvangen van de bewegingen van de leidingen bij L-, Z- en U-bochten, bij T-stukken, bij reduceer- en eindmoffen en bij afsluiters.

Voordelen

N

Volkomen geslotencellig

N

Fijne, regelmatige celstructuur

N

Goede mechanische eigenschappen

N

Uitstekend thermisch isolerend

N

Blijvend elastisch 

N

Minimale wateropname

N

Zeer geringe waterdampdoorlaatbaarheid

N

Goed bestand tegen de meeste chemicaliën

N

Blijvend veerkrachtig

N

Milieuvriendelijk, niet toxisch, bevat geen CFKs

N

Goed verlijmbaar

Advies nodig?

Wenst u advies, een gratis sample of documentatie?

Neem contact op met onze experts.

Bel 088-0184900 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Privacy beleid *

Contact telefoon