Beschermen “Search and Rescue” helikopters

De Belgische en Nederlandse Koninklijke Luchtmacht zijn o.a. belast met Search and Rescue (SAR) op de Noordzee. Belgische en Nederlandse NH90 helikopters voeren reddingsoperaties uit voor de Belgische en Nederlandse kust. Om te zorgen dat drenkelingen goed vervoerd kunnen worden en zeewater niet de heli instroomt, ontwikkelde ISMT een lekbak van PE schuim.

Corrosieve zeewater

Wanneer een drenkeling door een duiker uit zee wordt gehaald, komt er veel zeewater aan boord van de helikopter. Wanneer dit zeewater vrij zou wegstromen leidt dit tot corrosie van metalen en composiet delen. Tevens kan het vitale besturingselektronica (avionics) aantasten. Daarom worden de drenkeling en de duiker in een zeilmakerij lekbak geplaatst zodat het corrosieve zeewater wordt ingedamd.

 

Schuimstof rand

Belangrijk was dat de randen rondom de lekbak hun vorm moesten behouden, ook wanneer deze bijvoorbeeld ingedrukt zouden worden. Een rand van hard onvervormbaar materiaal was dus geen optie. Er werd een beroep gedaan op de experts van ISMT. Zij ontwikkelden een zachte maar vormvaste rand van SIREX® PE schuim.

 

Voldoen aan strenge eisen luchtvaart

Naast vormvastheid moest deze oplossing ook voldoen aan strenge eisen die in de militaire luchtvaart gelden, zoals brandeisen. De PE schuimrand van SIREX® voldeed aan alle eisen en ontving hiervoor de juiste certificering. Inmiddels is het SIREX® PE schuim in de SAR helikopters als standaard toegepast.

Wij zijn experts

In hoogwaardig schuim

Hoogwaardige kunststof schuim is het perfecte materiaal om uw (kostbare) goederen te beschermen of te presenteren. Het schuim laat geen sporen achter, is stevig genoeg om uw product op zijn plek te houden tijdens transport en is in nagenoeg iedere vorm leverbaar. Aangeleverd in blokvorm kunnen wij het materiaal o.a. vakkundig verwerken middels splitten, lamineren en zelfklevend maken.

Advies nodig?

Wenst u advies, een gratis sample of documentatie?

Neem contact op met onze experts.

Bel 088-0184900 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Privacy beleid *

Contact telefoon