Sirex schuimstof voor KNGF geleidehondentuig

Na 30 jaar wordt het tuig wat blindengeleidehonden dragen door KNGF vervangen. Daarvoor in de plaats ontwikkelde NPK design uit Leiden een lichtere moderne variant. Ontwerp principes voor rugzakken, drones en kitesurf trapezes werden in het nieuwe tuig verwerkt. Voor de realisatie van het basisdeel van het tuig, werd ISMT ingeschakeld.

Basis van de constructie

Om een comfortabel tuig te maken voor de hond, ontwikkelden en produceerden onze experts een deel uit lichtgewicht SIREX® PE kunststofschuim. Dat deel is de basis van de constructie voor de contour ofwel passing om de romp van de geleidehond. Andere onderdelen van het tuig worden hieraan bevestigd.

Via een proces wat thermoforming heet wordt het schuimstof deel geproduceerd. Dat wordt vervolgens door een ander bedrijf afgewerkt met een comfortabele bekleding van kunstleder.

 

Voordelen

Het nieuwe tuig brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Gewichtsbesparing door toepassing van kunststofschuim en carboncomposiet
  • In het tuig aangebracht reliëf verbetert de voelbare eigenschappen voor mensen met een visuele beperking.
  • Een reflecterende band en een veiligheidslampje maakt de hond in het donker beter zichtbaar.

GIO AWARD 2016

Dat het nieuwe geleidehondentuig een bijzondere ontwikkeling is blijkt wel uit het feit dat het is onderscheiden met het GIO Award 2016, de jaarlijkse Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp (GIO). Aanleiding voor de award zijn o.a. functionaliteit, innovatie, materiaalkeuze en esthetiek. De GIO Erkenning is een onafhankelijke bekroning voor design vakmanschap en het nationale keurmerk voor Goed industrieel Ontwerp in Nederland.

 

KNGF

De stichting KNGF Geleidehonden zet zich in om zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden en expert op het gebied van hond en handicap.

Meer weten of doneren? Kijk op de website van KNGF Geleidehonden.

Wij zijn experts

In hoogwaardig schuim

Hoogwaardige kunststof schuim is het perfecte materiaal om uw (kostbare) goederen te beschermen of te presenteren. Het schuim laat geen sporen achter, is stevig genoeg om uw product op zijn plek te houden tijdens transport en is in nagenoeg iedere vorm leverbaar. Aangeleverd in blokvorm kunnen wij het materiaal o.a. vakkundig verwerken middels splitten, lamineren en zelfklevend maken.

Advies nodig?

Wenst u advies, een gratis sample of documentatie?

Neem contact op met onze experts.

Bel 088-0184900 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Privacy beleid *

Contact telefoon