ISMT SINDS 1972

Hoe het allemaal begon

Het was de toenemende vraag naar PE band als afdichtingsmogelijkheid die aan de wieg van Imbema Kunststofchemie B.V. stond. Imbema vond een onderkomen aan het Wilsonplein in Haarlem, bezegelde het partnerschap met producent van PE schuimen Alveo en startte in haar oprichtingsjaar al met de eerste toepassingen waaronder zelfklevend PE tape.

1973

Oprichting Imbema Kunststoffchemie GmbH

Een jaar na de oprichting in Nederland werd er ook een vestiging in Duitsland geopend: Imbema Kunststoffchemie GmbH.

1975

Internationale registratie merknaam SIREX

In dit jaar lieten we de merknaam SIREX in de Benelux vastleggen. Toen er steeds meer relaties buiten de Benelux interesse toonden, besloten we in 1976 de merknaam ook internationaal te registreren. Dit is de start geweest voor een breed programma aan eigen producten in o.a. de sport en vrije tijd, bouw en industrie.

Kwaliteit in ons DNA.

Ontstaan campingmatten

In de jaren 80 kwamen we in contact met de outdoorbranche. In deze sector was behoefte aan isolerende platen voor toepassing onder slaapzakken. Deze behoefte was het zaadje voor de SIREX campingmatten en extra volume voor onze partner Alveo.

Lees meer over SIREX slaapmatten

Jaren 80
Jaren 80

Ontwikkeling Zwembadafdekking

In deze periode werden ook de eerste typen SIREX zwembadafdekkingen ontwikkeld. Vandaag de dag nog steeds een kwaliteitsproduct van ISMT. Deze oplossing zorgt voor behoudt van de warmte van het water, voorkomt vervuiling en vermindert uitdamping van chloor.

Lees meer over SIREX zwembadafdekkingen

De jaren 90

1993

Investering (vlam)lamineer machine

De in 1993 aangeschafte vlamlamineermachine maakte het mogelijk om meerdere lagen schuim op elkaar te zetten en combinaties van PE met textiel, folies en kunstleer te realiseren. Het grote voordeel van vlamlamineren is de zeer sterkte hechting zonder toevoeging van lijmen.

1993

PE slaapmatten voor specifiek gebruik

Als specialist in het vervaardigen van onze SIREX PE slaapmatten werden we door diverse defensieafdelingen van de overheid en de NAVO (NATO) gevraagd om mee te denken in de uitvoering van speciale PE slaapmatten waaronder de variant voor bergexpedities. 

Lees meer over SIREX PE slaapmat voor defensie

 

1996

SIREX gelamineerde vloeronderlagen

In 1996 breidden we ons programma SIREX vloeronderlagen uit. Het assortiment werd verrijkt met PE ondervloeren die door middel van vlamlamineren waren voorzien van een dampremmende PE folie waarmee het leggen van ondervloeren een stuk gemakkelijker werd.

Lees meer over SIREX PE ondervloeren

1997

Thermovorm productie

Dit jaar zetten we in op thermovormen, een nieuwe techniek waarmee we producten op maat konden maken. Een van onze eerste thermovormproducten is de kniepolster (kniebeschermer).

Voorbeeld van een thermovorm toepassing

1998

SIREX STAR gymnastiekmatten

De ervaring met thermovormen hielp ons in de ontwikkeling van de SIREX STAR gymnastiekmat. Deze hoge kwalititeit gymnastiekmatten kenden een lange levensduur. Een product dat vandaag de dag nog steeds door ISMT wordt geproduceerd.

Lees meer over SIREX gymnastiekmatten

1999

Ontwikkeling SIREX Cascoschuim

In dit jaar lag onze focus op de ontwikkeling van een product dat horizontale geluidsoverlast tussen geschakelde woningen (met één basisvloer) kon voorkomen. Het flexibel te verwerken SIREX cascoschuim werd het antwoord.

Lees meer over SIREX cascoschuim

2001

SIREX STAR plus techniek  

De in 2001 ontwikkelde plustechniek -een toevoeging aan het thermovormprogramma- zorgde voor een steviger en krasbestendiger materiaal. Ideaal voor de productie van therapiematten

2002

Partnerschap met Zotefoams

Het jaar van het partnerschap met Zotefoams. De producten van Zotefoams werden als uitbreiding op het al brede PE schuim programma toegevoegd en maakten nog specifiekere toepassingsmogelijkheden mogelijk.  

2008

Uitbreiding bouwprogramma met Isolgomma akoestische isolatie

Met de uitbreiding van de producten van Isolgomma kregen we een sluitend antwoord op de vraag naar akoestische oplossingen in de bouwsector.

Lees meer over de producten en toepassingen van Isolgomma

2011

Organiseren van akoestische seminars

Akoestiek bleek bepaald geen eendagsvlieg. Naast ons akoestische programma besloten we daarom in 2011 te starten met het organiseren van seminars op dit gebied. We deelden onze kennis en ervaring zodat we met elkaar gebouwen steeds stiller konden maken.

2013

Isolgomma Grei wordt voor het eerst in supermarktvloeren toegepast

Na veel testopstellingen bij Isolgomma inhouse was Plus Overloon de eerste supermarkt waar Isolgomma Grei onder de dekvloer werd toegepast. Dit project werd door M+P in praktijk gemeten en voldeed ruimschoots aan de eisen in akoestiek en op het gebied van drukbelasting. Na dit project volgden er nog vele andere winkel- en supermarktprojecten.

Lees meer over het voorkomen van contactgeluiden in supermarkten

2014

Toepassen akoestische isolatie onder tegelvloeren bij renovatie supermarkten

Renovaties en akoestiek bleken niet altijd hand in hand te gaan. Tijdens renovaties van supermarkten bijvoorbeeld werden tegels regelmatig over reeds aanwezige tegels verlijmd. Hiermee kon niet altijd aan akoestische eisen uit het PvE worden voldaan. De oplossing? De toepassing van Isolgomma Sylcer onder de nieuwe tegelvloer. De verbouwing van C1000 naar Plus in Arnhem was het eerste project waar Sycler werd toegepast. Er zouden nog vele andere supermarkten volgen.

2015

Isolgomma Grei en Upgrei worden toegepast in transformatie projecten

Tot 2015 werden vooral minerale wol en EPS in renovatie- en transformatieprojecten toegepast. Daarbij werden ook eerst uitvullagen gebruikt om buigslappe vloeren te versterken. Met de dunne isolatie van Isolgomma -Grei en Upgrei- werd er op hoogte én gewicht bespaard.

Lees meer over het voorkomen van contactgeluiden bij transformatie projecten

2015

Naamswijziging Imbema Kunststofchemie naar Imbema SMT

2015 was het jaar waarin Imbema Kunststofchemie haar naam veranderde in Imbema SMT. Ons bedrijf was door de jaren heen geëvolueerd naar expert in een breed spectrum van allerlei synthetische materialen. Het was dan ook tijd om onze onderneming een naam te geven die daarbij past: Imbema Synthetic Materials Technology.

2017

Nieuwe (vlam)lamineermachine

Na bijna 25 jaar trouwe dienst werd de vlamlamineermachine vervangen en uitgebreid. De nieuwe machine bood nog meer mogelijkheden maakte ISMT klaar voor de toekomst.

2018

Aanschaf nieuwe splitmachine

De aanschaf van de nieuwe splitmachine in 2018 maakte het ISMT mogelijk om diktes van 1 mm tot 130 mm uit platen of blokken op een maximale breedte van 140 te realiseren. Het snijden van harde én zachte rubbers en schuimen gebeurde vanaf dat jaar direct op elke gewenste dikte.  

2020

Start ISMT, los van de Imbema groep

ISMT gaat solo! Het huidige managementteam Jeroen Dechering, Jamie de Boer en Albert Jansen, heeft in 2020 100% van de aandelen van Imbema SMT B.V. -inclusief de Duitse dochteronderneming Kunststoffchemie GmbH- overgenomen en ging verder onder de naam ISMT.

Start waste taking back– recycling programma

Het jaar van de start van het waste taking back recyclingprogramma. ISMT maakt veel gebruik van PE schuim. Voorheen kwamen de reststroken en huidplaten uit eigen productie en van onze klanten direct in de afvalbak terecht. Dat is vanaf 2021 verleden tijd! Wat we er nu mee doen, leest u op pagina [paginanummers]. Goed om te weten: in het eerste jaar van dit programma hebben wij 400 m3 afval gereduceerd.

2021

2022

Intrede in nieuw kantoor en magazijn Nederland en kantoor in Duitsland

Sinds 2022 hebben wij een nieuw onderkomen. Onze locatie aan de Küppersweg 18 in Haarlem is voorzien van de meest up-to-date voorzieningen als extra isolatie, ledverlichting, vloerverwarming en  lichtstraten in het magazijn en de laaddocks. Ook onze vestiging in Duitsland gaat naar een nieuw adres: Ludwig-Herr-Strasse 23 in Kornwestheim. Met deze state-of-the-art onderkomens zijn we klaar voor de toekomst!

Contact telefoon