ISMT SINDS 1972

Hoe het allemaal begon

Door een toenemende vraag voor PE band als afdichtingen is de zelfstandige business unit Imbema Kunststofchemie B.V. opgericht en gestart aan het Wilsonsplein in Haarlem. In hetzelfde jaar wordt er ook met een van de eerste toepassingen gestart; zelfklevend PE tape. Hierin is een partnerschap met Alveo aangegaan om de PE schuimen die zij produceren te verwerken naar diverse toepassingen. 

1973

Oprichting Imbema Kunststoffchemie GmbH
Een jaar na de oprichting in Nederland wordt er ook een vestiging in Duitsland geopend.

1975

Internationale registratie merknaam SIREX

In 1975 is SIREX geregistreerd in de Benelux als ons eigen merk. Nadat er ook steeds meer klanten buiten deze grenzen ontstonden is de merknaam in 1976 internationaal geregistreerd. Dit is de start geweest voor een breed programma aan eigen producten in o.a. de sport en vrije tijd, bouw en industrie markten.

Kwaliteit in ons DNA.

Ontstaan campingmatten

Nadat er al enkele jaren PE band verkocht, kwamen wij in contact met outdoorwinkels waar er interesse was in isolerende platen van 200x50x1 cm. Deze werden als isolatie onder slaapzakken toegepast. Hiermee zijn de SIREX campingmatten ontstaan. Hiermee werd een extra volume gecreerd voor de machines voor PE schuim productie.

Lees meer over SIREX slaapmatten

Jaren 80
Jaren 80

Ontwikkeling Zwembadafdekking

In de jaren 80 werd het eerste type SIREX zwembadafdekking ontwikkeld. Vandaag de dag nog steeds een kwaliteitsproduct van ISMT. SIREX Zwembadafdekking zorgt ervoor dat warmte behouden blijft in het zwembad en er ook minder uitdamping van chloor is. Daarnaast zorgt het er, bij buiten gebruik, voor dat er geen bladeren en vuil in het zwembad terecht komen.

Lees meer over SIREX zwembadafdekkingen

De jaren 90

1993

Investering (vlam)lamineer machine

In 1993 wordt er een vlamlamineer machine aangeschaft. Hiermee kunnen meerdere lagen schuim op elkaar worden gezet, maar ook combinaties van PE met textiel, folies kunstleer etc. zijn hierdoor mogelijk. Het voordeel is dat met vlamlamineren geen lijmen worden toegevoegd en de hechting zeer sterk is.

1993

PE slaapmatten voor specifiek gebruik

Als specialist in het vervaardigen van onze SIREX PE slaapmatten worden wij steeds regelmatiger gevraagd door diverse defensies en NAVO (NATO) om mee te denken in de uitvoering van de juiste PE slaapmat. Daarnaast ontstaat ook de vraag voor speciale slaapmatten voor o.a. bergexpedities.

Lees meer over SIREX PE slaapmat voor defensie

 

1996

SIREX gelamineerde vloeronderlagen

Een uitbreiding op het programma is SIREX vloeronderlagen. Deze PE ondervloeren zijn d.m.v. vlamlamineren voorzien van een dampremmende PE folie. Hierdoor werd het verleggen een stuk eenvoudiger gemaakt i.p.v. 2 losse lagen.

Lees meer over SIREX PE ondervloeren

1997

Thermovorm productie

Thermovormen is in 1997 een vrij nieuwe techniek die wij als innovatie hebben ingezet voor diverse op maat gemaakt producten. Een van de eerste thermovorm producten zijn kniepolsters.

Voorbeeld van een thermovorm toepassing

1998

SIREX STAR gymnastiekmatten

Met de ervaring die is opgedaan in thermovorm producten is in 1998 de SIREX STAR gymnastiekmat ontwikkeld. Deze Gymnastiekmatten zijn kwalitiatief zeer hoogwaardig en hebben een lange levensduur. Een product die vandaag de dag nog steeds door ISMT wordt geproduceerd.

Lees meer over SIREX gymnastiekmatten

1999

Ontwikkeling SIREX Cascoschuim

Bij geschakelde woning ontstond er een probleem in horizontale geluidsoverdracht, doordat de vloeren aan elkaar gestort werden. Om deze te onderbreken is SIREX Cascoschuim ontwikkeld. Door zijn flexibele eigenschappen was deze goed te verwerken. Ook dit product werd d.m.v. vlamlamineren geproduceerd en heeft heel wat contactgeluid gereduceerd .

Lees meer over SIREX cascoschuim

2001

SIREX STAR plus techniek  

Een toevoeging in het thermovorm programma is de Plus techniek. Hiermee wordt het oppervlak verstevigd en zorgt voor een krasbestendiger materiaal, ideaal voor de toepassing van o.a. therapiematten. 

2002

Partnerschap met Zotefoams

De producten van Zotefoams worden als uitbreiding op het al brede PE schuim programma toegevoegd. Met dit partnerschap kunnen wij beschikken over nog specifiekere toepassingsmogelijkheden die in de markt worden gevraagd.  

2008

Uitbreiding bouwprogramma met Isolgomma akoestische isolatie

De vraag naar akoestische oplossingen neemt toe in de markt. Dit is dan ook de reden dat er besloten wordt om ons programma uit te breiden met de producten van Isolgomma.

Lees meer over de producten en toepassingen van Isolgomma

2011

Organiseren van akoestische seminars
Aanvullend op ons akoestische programma wordt er in 2011 gestart met het organiseren van seminars. Hierin delen wij onze kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat er steeds stillere gebouwen gemaakt kunnen worden.

2013

Isolgomma Grei wordt voor het eerst in supermarktvloeren toegepast

Na vele rapporten en in huis testen bij Isolgomma, is Plus Overloon de eerste supermarkt waar Isolgomma Grei onder de dekvloer wordt toegepast. Dit project is door M+P in praktijk gemeten en voldoet ruimschoots aan akoestische en drukbelasting eisen. Na dit project volgen er nog vele andere winkel/supermarkt projecten.

Lees meer over het voorkomen van contactgeluiden in supermarkten

2014

Toepassen akoestische isolatie onder tegelvloeren bij renovatie supermarkten

Tijdens ombouw werd er altijd tegel over tegel verlijmd. Hiermee kon niet altijd voldaan worden aan akoestische eisen uit PVE. De ombouw van C1000 naar Plus in Arnhem is het eerste project waar Isolgomma Sylcer onder de nieuwe tegelvloer is verlijmd en hieruit kwam een dermate goed resultaat dat dit de standaard werd voor Jumbo tijdens verbouwing/ombouw. Hierna volgen nog vele andere winkelketens het voorbeeld van Jumbo.

2015

Isolgomma Grei en Upgrei worden toegepast in transformatie projecten

Tot nu toe wordt er vooral minerale wol en EPS in renovatie/transformatie toegepast. Daarbij werden ook eerst uitvullagen toegepast om buigslappe vloeren te versterken. Met de dunne isolatie van Isolgomma wordt er hoogte en gewicht bespaard en d.m.v. praktijktesten aangetoond dat het voldoet aan alle eisen.

Lees meer over het voorkomen van contactgeluiden bij transformatie projecten

2015

Naamswijziging Imbema Kunststofchemie naar Imbema SMT

Ons bedrijf is door de jaren heen geëvolueerd naar expert in een breed spectrum van allerlei synthetische materialen. Het is dan ook tijd om onze onderneming een naam te geven die past: Imbema Synthetic Materials Technology

Waarom deze naam?

Synthetic Materials is een brede basis voor ons bedrijf, voor nu en in de toekomst. Technology past goed bij de visie en bij het kennisniveau van onze medewerkers, alsmede bij veel van onze producten.

2017

Nieuwe (vlam)lamineermachine

Na bijna 25 jaar trouwe dienst wordt de vlamlamineermachine vervangen en uitgebreid. De nieuwe machine biedt nog meer mogelijkheden en hiermee zijn wij klaar voor de toekomst. 

2018

Aanschaf nieuwe splitmachine

Om snel op de marktvraag te kunnen reageren, splitten we in eigen huis. We snijden plakken uit platen of blokken op een maximale breedte van 140 cm en op een dikte van 1 mm tot 130 mm.  

Met de splitmachine snijden we rubbers en schuimen (hard en zacht) bijna per direct op iedere gewenste dikte.  

2020

Start ISMT, los van de Imbema groep

Het huidige managementteam Jeroen Dechering, Jamie de Boer en Albert Jansen, heeft 100% van de aandelen overgenomen van Imbema SMT B.V. inclusief de Duitse dochteronderneming Kunststoffchemie GmbH en gaat verder onder de naam ISMT.

Start waste taking back– recycling programma

ISMT maakt veel gebruik van PE schuim. Voorheen kwamen de rest- stroken en huidplaten uit eigen productie en van onze klanten direct in de afvalbak terecht. Tegenwoordig wordt dit vermalen en verwerkt tot grondstof voor o.a. ondervloeren van speeltoestellen. Afval voor het ene bedrijf, is een grondstof voor de ander. Door een groot deel van onze PE schuimresten als grondstof aan te bieden, hebben wij in het eerste jaar al zo’n 400 m3 afval gereduceerd en dit wordt steeds meer. 

2021

2022

Intrede in nieuw kantoor en magazijn Nederland en kantoor in Duitsland

Na lange tijd van voorbereiding is het dan zover, wij gaan verhuizen en nemen onze intrede in een nieuw kantoor en magazijn in Nederland. Deze locatie aan de Küppersweg 18 in Haarlem is voorzien van de meest up to date voorzieningen zoals extra isolatie, led-verlichting, vloerverwarming, lichtstraten in het magazijn en laaddocks. Daarnaast nemen wij in Duitsland ook intrede in ons nieuwe kantoor aan de Ludwig-Herr-Strasse 23 in Kornwestheim. Alles bij elkaar gaat dit ervoor zorgen dat wij klaar zijn voor de toekomst.