Alles over verwerkingsmethoden

Verwerkingsmethoden spelen een cruciale rol in verschillende sectoren en industrieën. Of het nu gaat om fabricage, bouw of andere industrieën: de manier waarop materialen worden verwerkt en omgezet in eindproducten is van groot belang. Verwerkingstechnieken omvatten een breed scala aan methoden zoals machinale bewerking, chemische processen en automatiseringstechnologieën. Deze technieken zijn ontworpen om grondstoffen en componenten te transformeren tot hoogwaardige producten die voldoen aan de eisen en behoeften van de industrie.

Wat zijn verwerkingsmethoden?

Verwerkingstechnieken zijn methoden die worden gebruikt om ruwe materialen om te zetten van halffabricaten tot afgewerkte eindproducten. Deze technieken hangen af van de industrie en het type materiaal dat wordt verwerkt. Ze kunnen mechanisch, chemisch, thermisch of elektronisch van aard zijn. Bij ISMT specialiseren we ons in de volgende verwerkingstechnieken.

 

Lamineren: Thermisch lamineren maakt het mogelijk om meerdere lagen schuim op elkaar te zetten en combinaties van PE schuim met textiel, folies en kunstleer te maken.

Splitten: Horizontaal snijden op diktes van 1 mm tot 130 mm uit platen of blokken.

Zelfklevend maken: Voorzien van een zelfklevende laag met een drager. Kan op een rol of plaat worden aangebracht.

Thermovormen: Met thermovormen wordt vorm gegeven aan elk idee. Het PE schuim kan in elke vorm worden gemaakt door een specifiek vervaardigde mal. 

Prägen: Het aanbrengen van een reliëf zorgt ervoor dat het oppervlakte wordt verstevigd. Hierdoor wordt het product beter beschermd en heeft het een langere levensduur.

Snijden: In iedere gewenste vorm/ afmeting kunnen wij het product snijden, stanzen of kantrechten. Ook frezen en waterjetten behoren tot de mogelijkheden. 

Haspelen: PE-band wordt machinaal gehaspeld. Hierdoor zijn ze gemakkelijker te transporteren en te verwerken in het verdere productieproces.

Laseren: Kan worden ingezet als merkaanduiding in een specifiek product of markering van een specifiek productiebatchnummer voor betere traceerbaarheid.

Bij ISMT doen wij veel maatwerk voor verschillende eindproducten. Wij zijn gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige halffabricaten en eindproducten. Voor elke schuim verwerkingstechniek kun je bij ons terecht!

Efficiëntie in verwerkingsmethoden

Efficiëntie is een belangrijk aspect binnen de foam verwerkingstechnieken. Hierdoor kunnen we het maximale bereiken met minimale input van tijd, energie en grondstoffen. Bij ISMT zorgen we voor efficiëntie door steeds te innoveren en gebruik te maken van de beste machines en apparatuur. Daarnaast minimaliseren wij onze ecologische voetafdruk door zo min mogelijk afval te produceren en verspilling tegen te gaan. Onze projectbegeleiding is uniek als het gaat om het beschermen of presenteren van jouw materialen. Onze specialisten zijn betrokken vanaf de designfase tot aan de oplevering, om zo een optimaal resultaat te garanderen.

Milieuvriendelijkheid in verwerkingsmethoden

Milieuvriendelijkheid speelt een belangrijke rol in verwerkingstechnieken. Bij onze schuim verwerkingstechnieken, worden gerecyclede materialen gebruikt. Al onze materialen worden gesourcet binnen Europa. Ook de productie en onze verwerkingsmethoden worden hier uitgevoerd. Zo proberen we onze carbon footprint te minimaliseren. Daarnaast wordt verspilling geminimaliseerd. Tijdens het proces van onze verschillende verwerkingstechnieken komt afvalmateriaal vrij, dat niet wordt weggegooid, maar wordt hergebruikt voor andere toepassingen. Het PE afval wordt verzameld en gerecycled tot vlokken. Deze vlokken worden weer verwerkt tot gerecyclede blokken, die wij weer kunnen verwerken voor andere toepassingen. Hierdoor dragen onze verwerkingstechnieken bij aan het minimaliseren van afval.

Duurzame verwerkingsmethoden van ISMT

Onze verwerkingstechnieken zijn gericht op het verbeteren van structurele integriteit en het tegengaan van slijtage. Hierdoor gebruiken we duurzame verwerkingstechnieken zoals versterkingsmaterialen of beschermende afwerkingen. Dit kan de levensduur van materialen aanzienlijk verlengen. En het zorgt ervoor dat de materialen bestand zijn tegen extreme omstandigheden zoals corrosie, chemische reacties of mechanische belasting.

Toekomstperspectieven 

De toekomst van verwerkingsmethoden biedt een veelbelovend perspectief. Machines worden vernieuwd en nieuwe verwerkingstechnologieën worden ontwikkeld. Nieuwe materialen met betere eigenschappen zullen worden ontdekt en toegepast, terwijl de focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid meer zal toenemen. Uiteraard zitten wij bovenop de belangrijkste technologische innovaties en duurzame ontwikkelingen. Wil je meer weten over verwerkingstechnieken of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Advies nodig?

Wenst u advies, een gratis sample of documentatie?

Neem contact op met onze experts.

Bel 088-0184900 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Privacy beleid *

Contact telefoon