Vloeren monumentaal grachtenpand akoestisch geïsoleerd

Herengracht 132 is een monumentaal pand in Amsterdam. Het werd in 1615 gebouwd door handelaar Jan Pietersz de Witt. Door de jaren heen heeft het pand verschillende eigenaren gehad die ieder zo hun eigen verbeteringen aanbrachten. Een brand verwoestte in de nieuwjaarsnacht van 2008 een flink deel van het pand. REB projects ontwikkelde een plan om het pand te herstellen en er luxe appartementen in te maken. De uitvoering ging niet zonder uitdagingen.

Zowel het bestaande deel als het nieuwe deel van het pand is voorzien van houten vloeren. Die vormen een uitdaging als het gaat om akoestische isolatie. REB Projects wilde een akoestisch zeer hoogwaardige vloer opleveren. Nu had men eerder ervaring opgedaan bij de transformatie van een pand in de Vondelstraat, waar REB ook kantoor houdt. Daar werd na advies van ISMT akoestische isolatie van Isolgomma toegepast. Voor Herengracht 132 werden wederom onze specialisten uitgenodigd om een oplossing te bieden.

De houten vloer moest worden voorzien van vloerverwarming. De dekvloer is van het type anhydriet. Voor deze combinatie adviseerden onze specialisten de Isolgomma Upgrei. Deze duurzame isolatiemat van gerecycled materiaal is slechts 10 mm hoog en wordt onder de dekvloer aangebracht. Na doorberekening van de akoestische isolatiewaarden kon aannemer van Mourik met de vloeren aan de slag.

Voor de oplevering is er door M+P uit Aalsmeer een contactgeluid geluidsmeting uitgevoerd. Resultaat was 5 dB beter dan bouwbesluit voor nieuwbouw, oftewel verhoogd comfort. 

De appartementen, ontworpen door Bersjoe Architecture, zijn inmiddels opgeleverd.

Toegepast product

Wij zijn experts

In vloerakoestiek

Ons specialisme is het beheersen van contactgeluiden en trillingen in gebouwen. Hierin bieden wij een totaaloplossing en projectbegeleiding. Onze klanten hebben de zekerheid dat de vooraf bepaalde akoestische prestatie behaald wordt, zodat de eindgebruiker een optimaal akoestisch comfort ervaart. De ruimte wordt stiller en als rustiger ervaren.

Advies nodig?

Wenst u advies, een gratis sample of documentatie?

Neem contact op met onze experts.

Bel 088-0184900 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Privacy beleid *

Contact telefoon