Akoestische wandisolatie

Akoestische wandisolatie wordt steeds belangrijker in onze moderne maatschappij, waar geluidsoverlast een veelvoorkomend probleem is. Of het nu gaat om een drukke straat, een luidruchtige buurman of een rumoerige werkplek, geluidshinder kan voor veel stress en irritatie zorgen. Gelukkig biedt akoestische wandisolatie een oplossing.

Door gebruik te maken van speciale materialen kan de isolatiewaarde van wanden sterk verbeterd worden, waardoor geluiden van buitenaf (of naastgelegen ruimtes) sterk verminderd worden. Hierdoor ontstaat een rustige en aangename omgeving waarin jij je beter kunt concentreren, ontspannen of communiceren. Bij ISMT vertellen we je graag meer over de laatste ontwikkelingen op het gebied van akoestische wandisolatie. Van nieuwe materialen en technieken tot praktische tips en adviezen: bij ons vind je alles wat je moet weten over deze belangrijke en fascinerende technologie.

Toepassing van akoestische wand- en plafondisolatie

Akoestische wand- en plafondisolatie bieden een effectieve oplossing voor het reduceren van storende luchtgeluiden zoals spreekgeluid en muziek. Het kan zowel in nieuwbouw als bestaande situaties worden toegepast. Het is vooral populair in woningen, huisartsenpraktijken, geluidsstudio’s, hotels, kantoren en andere woning- en utiliteitswerken. Een van de grootste voordelen van deze producten is dat ze compact zijn en met minimale dikte al effectief kunnen zijn. Bijvoorbeeld, wanneer iemand weinig ruimte heeft in een bestaande wand en hinderlijke geluiden van de buren opvangt, kan een akoestisch paneel aan één kant worden gelijmd of geschroefd om een groot deel van het luchtgeluid weg te nemen. Ook hotels kunnen gebruik maken van akoestische wandisolatie of akoestische isolatie voor het plafond om hun gasten een comfortabeler verblijf te bieden.

Akoestische isolatie wand

Akoestische isolatie van de muur is van cruciaal belang om de kwaliteit van het geluid in een ruimte te verbeteren en om te voorkomen dat geluid van de ene naar de andere kamer doordringt. De producten van Isolgomma zijn zeer geschikt als akoestische isolatie voor een binnenmuur. Er zijn meerdere manieren om dit te doen:

Rewall: Het akoestische isolatiemateriaal, Isolgomma Rewall, wordt tegen de bestaande muur geplaatst. Dit is zeer geschikt voor toepassingen op bestaande wanden waar akoestische restauratie en/of opwaardering noodzakelijk is. Het is speciaal ontwikkeld voor indelingswanden en scheidingswanden in woningen.

Trywall: De Isolgomma Trywall wordt vaak gebruikt in metalstud wanden in nieuwbouw- of renovatieprojecten waarbij een nieuwe wand tussen twee ruimtes wordt geplaatst. Het bestaat uit een dubbel massa veersysteem met een rubberen kernplaat die tussen twee gipsplaten is geplaatst. De rubberen kernplaat zorgt voor een isolatie-effect op het luchtgeluid dat door de wand heen gaat, waardoor het geluidsniveau in de ruimtes wordt verminderd.

Stywall: Isolgomma Stylwall zorgt ervoor dat de contactgeluiden die onder of rondom een wand kunnen ontstaan, worden ontdreunt. Denk aan contactgeluiden als stoten tegen de muur met bijvoorbeeld de stofzuiger. Dit materiaal vergroot de geluidsisolatie van wanden door luchtgeluid en trillingen te reduceren. De stroken / rollen worden onder wanden aangebracht, waardoor ze een perfecte ontkoppeling geven.

Akoestische isolatie plafond

Akoestische isolatie van het plafond is van essentieel belang om de geluidskwaliteit in een ruimte te verbeteren en om te voorkomen dat geluid van de ene naar de andere verdieping doordringt. De eerder genoemde wandisolatie producten zijn ook uitermate geschikt om in het plafond toe te passen. Om een nog betere resultaat te behalen is het advies om het plafond vrijdragend te bevestigen met bijvoorbeeld akoestische hangers, wat betekent dat als het plafond in trilling komt door bijvoorbeeld muziek, de hangers ervoor zorgen dat het plafond niet in trilling kan komen. Zo wordt trillingsgeluid vermeden en wordt voorkomen dat luchtgeluid overgaat in contactgeluid.

Isolgomma

Het akoestische isolatiemateriaal van Isolgomma biedt effectieve oplossingen voor geluidsisolatie in verschillende ruimtes, zoals vergaderruimtes in kantoren. Via wanden en plafonds kan ongewenst geluid van de ene ruimte naar de andere overgebracht worden, de producten van Isolgomma bieden de juiste oplossingen om zowel horizontale als verticale geluidsoverdracht te reduceren. Met oplossingen zoals Rewall, Trywall en Stywall kan isolatie op verschillende manieren worden aangebracht, afhankelijk van de situatie. De producten zijn gemaakt van gerecyclede materialen, zoals rubber en gemalen petflessen. Dit zorgt niet alleen voor effectieve isolatie, maar ook voor een duurzame en milieuvriendelijke toepassing.

Voordelen:

  • Duurzaam en milieuvriendelijk
  • Thermische en akoestische geluidsisolatie
  • Stabiliteit op lange termijn
  • Hoge weerstand tegen vocht
  • Makkelijk te plaatsen

Advies nodig?

Wenst u advies, een gratis sample of documentatie?

Neem contact op met onze experts.

Bel 088-0184900 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Privacy beleid *

Contact telefoon