Rustig wonen in appartementen boven Jumbo dankzij akoestische isolatie

Het Gouweplein in het centrum Waddinxveen is het kloppend winkelhart van de gemeente. Het winkelcentrum combineert winkelen en wonen. Die combinatie zorgt nog wel eens voor uitdagingen. Op het Gouweplein vestigde zich namelijk een Jumbo supermarkt. Om te voorkomen dat bewoners erboven overlast zouden hebben door geluiden vanaf de winkelvloer, werd een Programma van Eisen (PvE) opgesteld.

Contactgeluiden

Bevoorradingskarren, schuivende kratten, laad -en losactiviteiten en rijdende winkelwagens; deze geluiden planten zich voort via de vloer en langs de muren naar naast -en bovengelegen woningen. In het PvE stond daarom onder o.a. hoeveel geluid nog hoorbaar mocht zijn in de appartementen erboven. Om te voorkomen dat grenzen overschreden zouden worden, moest de supermarktvloer voorzien worden van akoestische isolatie.

Isolgomma Roll akoestische isolatie

Naast dat de akoestische isolatie voldoende demping moest bieden, moest deze ook bestand zijn tegen hoge drukbelastingen. AKN afwerkvloeren uit Bodegraven, die in opdracht van Unimar tegelwerken de vloeren voor dit project voor rekening nam, paste Isolgomma Roll 7 toe. Roll 7 is een duurzame en betrouwbare isolatiemat van grotendeels gerecyclede materialen en is slechts 7 mm dik en is makkelijk aan te brengen. De tegelvloer is aangebracht door Unimar tegelwerken uit Bodegraven.

 

Stille winkelvloer

Isolgomma Roll 7 werd door AKN vakkundig aangebracht. Daarop volgde een dekvloer en de tegels. Jumbo Albert Blaauw opende haar deuren voor het publiek, met een stille winkelvloer.

Toegepast product

Wij zijn experts

In vloerakoestiek

Ons specialisme is het beheersen van contactgeluiden en trillingen in gebouwen. Hierin bieden wij een totaaloplossing en projectbegeleiding. Onze klanten hebben de zekerheid dat de vooraf bepaalde akoestische prestatie behaald wordt, zodat de eindgebruiker een optimaal akoestisch comfort ervaart. De ruimte wordt stiller en als rustiger ervaren.

Advies nodig?

Wenst u advies, een gratis sample of documentatie?

Neem contact op met onze experts.

Bel 088-0184900 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Privacy beleid *

Contact telefoon