Supermarktvloeren, hoe voorkom je geluidsoverlast

Supermarkten en woningen: het is echt mogelijk om naast elkaar te bestaan en ieders rust en stilte te respecteren!

Veel winkelcentra bestaan uit combinaties van appartementen met daaronder winkelruimte zoals een supermarkt. Dit kan geluidsoverlast voor omliggende bewoners veroorzaken. Denk aan rijdende winkelwagentjes, palletwagens,  bevoorradingskarren en het gooien van zware kratten tijdens het bijvullen en in de emballageruimte. Toch zijn de geluiden prima te isoleren. Wil je weten hoe?

Geluidstrillingen

Geluid verplaatst zich makkelijk via de vloer en muren naar bovenliggende woningen. Bij de aanleg of het vervangen van een vloer in een supermarkt zijn daarom maatregelen nodig die aan de norm en het gewenste resultaat voldoen. ISMT heeft hiervoor de ultieme oplossing: de speciale akoestische isolatie van Isolgomma. Deze zijn voor 90% gemaakt van gerecycled materiaal en bieden een duurzame oplossing.

 

Zwevende dekvloeren

Voor tegels of plavuizen over een bestaande vloer biedt Isolgomma Sylcer de meest optimale oplossing. Sylcer is maar 3 mm dik. Daarmee is de extra vloerhoogte verwaarloosbaar. Wanneer een nieuwe zwevende dekvloer wordt gemaakt, is Isolgomma Grei of Roll het beste antwoord. Deze slechts 5 – 7 mm dikke isolatierol biedt betrouwbare akoestische isolatie die voldoet aan alle gestelde eisen uit het PVE voor supermarktvloeren.

Voor vloeren die aan hoge belastingen worden blootgesteld is Isolgomma Point uitermate geschikt. Point is een 17 mm dikke geluidsdempende en trillingswerende isolatie, met een onderzijde voorzien van puntvormige ondersteuningselementen die de dynamische eigenschappen van het elastomeer optimaliseren.

Isolgomma Point is ontwikkeld voor constante prestaties, zelfs bij zware belastingen tot wel 5.000 kg/m².

Verminderen van trillingen die worden veroorzaakt door de koel- en opslagsystemen in supermarkten 

Bij ISMT hebben we ook gedacht aan de trillingen veroorzaakt door de koel- en opslagsystemen in supermarkten. We hebben de oplossing: Isolgomma Megapoint ontdreuning!

Terwijl we het interne geluidsprobleem al hebben aangepakt met een van onze akoestische vloerisolaties, biedt Megapoint een oplossing om trillingen van deze machines te verminderen. Dus als je op zoek bent naar een manier om de hinderlijke trillingen te verminderen, is Megapoint de juiste keuze!

Toegepaste producten

Akoestisch Prestatie Rapport

Het vinden van de juiste akoestische oplossing is vaak een uitdaging. Hier komt een Akoestisch Prestatie Rapport van pas, vooral aan het begin van een project. Dit rapport is van onschatbare waarde en helpt architecten, akoestisch ingenieurs, aannemers en vloerenbedrijven om goed geïnformeerde beslissingen te nemen. Met als uiteindelijk doel het optimaliseren van het akoestisch comfort in een ruimte, met name door te kijken naar de vloer.

Het Akoestisch Prestatie Rapport behandelt belangrijke zaken zoals de vloerconstructie, aanwezigheid van vloerverwarming en het type vloerafwerking (in de winkels zijn dit meestal tegels). Maar ook de sterkte en hoogte van de vloerstructuur, het gewicht van de afgewerkte dekvloer, de drukbelasting (zowel kort- als langdurig), en het gewenste geluidsniveau. Het rapport schetst of de situatie nu voldoet aan bouwvoorschriften of aan specifieke aanvullende eisen en wensen.

ISMT biedt specifiek voor deze vraagstukken gratis een Akoestisch Prestatie Rapport aan voor (winkel)projecten. Met dit uitgebreide rapport wordt de basis gelegd voor een project waarin akoestisch comfort centraal staat, en waarin elke beslissing wordt ondersteund door professioneel advies en gegevens. Het gemeenschappelijke doel is altijd het optimaliseren van het akoestisch comfort.

Wij zijn experts

In vloerakoestiek

Ons specialisme is het beheersen van contactgeluiden en trillingen in gebouwen. Hierin bieden wij een totaaloplossing en projectbegeleiding. Onze klanten hebben de zekerheid dat de vooraf bepaalde akoestische prestatie behaald wordt, zodat de eindgebruiker een optimaal akoestisch comfort ervaart. De ruimte wordt stiller en als rustiger ervaren.

Advies nodig?

Wenst u advies, een gratis sample of documentatie?

Neem contact op met onze experts.

Bel 088-0184900 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Privacy beleid *

Contact telefoon