Supermarktvloeren, hoe voorkom je geluidsoverlast

Veel winkelcentra bestaan uit combinaties van appartementen met daaronder winkelruimte zoals een supermarkt. Dit kan geluidsoverlast voor omliggende bewoners veroorzaken. Denk aan rijdende winkelwagentjes, het gooien van zware kratten tijdens het bijvullen en in de emballageruimte, palletwagens en bevoorradingskarren. Toch zijn de geluiden prima te isoleren. Wil je weten hoe?

Geluidstrillingen

Geluid verplaatst zich makkelijk via de vloer en muren naar bovenliggende woningen. Bij de aanleg of het vervangen van een vloer in een supermarkt zijn daarom maatregelen nodig die aan de norm en het gewenste resultaat voldoen. ISMT heeft hiervoor de ultieme oplossing: de speciale akoestische isolatie van Isolgomma. Deze zijn voor 90% gemaakt van gerecycled materiaal en bieden een duurzame oplossing.

Duurzame oplossing

Voor tegels of plavuizen over een bestaande vloer biedt Isolgomma Sylcer de meest optimale oplossing. Sylcer is maar 3 mm dik. Daarmee is de extra vloerhoogte verwaarloosbaar. Wanneer een nieuwe zwevende dekvloer wordt gemaakt, is Isolgomma Grei of Roll het beste antwoord. Deze slechts 5 – 7 mm dikke isolatierol biedt betrouwbare akoestische isolatie die voldoet aan alle gestelde eisen uit het PVE voor supermarktvloeren.

Toegepaste producten

Wij zijn experts

In vloerakoestiek

Ons specialisme is het beheersen van contactgeluiden en trillingen in gebouwen. Hierin bieden wij een totaaloplossing en projectbegeleiding. Onze klanten hebben de zekerheid dat de vooraf bepaalde akoestische prestatie behaald wordt, zodat de eindgebruiker een optimaal akoestisch comfort ervaart. De ruimte wordt stiller en als rustiger ervaren.

Advies nodig?

Wenst u advies, een gratis sample of documentatie?

Neem contact op met onze experts.

Bel 088-0184900 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Privacy beleid *

Contact telefoon